Ο Red 96.3 στη Βραδιά του Ερευνητή 2017

Science Festival
Technopolis

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας» η φετινή Βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων) καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, στις 29 Σεπτεμβρίου!

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, επιστημονικά δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό, δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

RENA-low

Επιπρόσθετα, λίγο πριν τη μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο, θα πραγματοποιηθούν έξι μικρότερες εκδηλώσεις, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου, τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (22/9 Θησείο, 23/9 Πεντέλη+24/9Φλοίσβο), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (22/9), Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΈΛΚΕΘΕ) και Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (23/9 στο Λαύριο), ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (27/9) καθώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (28/9) θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους στο κοινό. Μια δυναμική παρουσία όμως θα δώσουν και στην Κρήτη το ΕΛΚΕΘΕ (Θαλασσόκοσμος) στο Ηράκλειο και η Ομάδα ΜΕΤΕΟ του Αστεροσκοπείου Αθηνών (Παλαιοντολογικό Μουσείο Γουλανδρή) στο Ρέθυμνο.

Φέτος, παρών στη Βραδιά του Εξερευνητή θα είναι και ο Red 96.3, για ένα special σεμινάριο ραδιοφώνου για παιδιά! Μείνετε συντονισμένοι με τον Red και τα social media του σταθμού για όλες τις λεπτομέρειες.

PASTEUR(3)

Βραδιά του Ερευνητή 2017
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00

Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254
Με τη συμμετοχή πλειάδας ερευνητικών, επιστημονικών. ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων
Είσοδος ελεύθερη

rengreece.com 
Facebook Page