Και το όνομα της σαύρας… Τζιμ Μόρισον!

Έτσι βάφτισαν αρχαία σαύρα οι επιστήμονες σε μια συμβολική κίνηση καθώς ο Μόρισον όσο ζούσε είχε το παρατσούκλι "βασιλιάς των σαυρών".


"Τζιμ Μόρισον" βάφτισαν μια τεράστια αρχαία σαύρα της οποίας το απολίθωμα βρέθηκε στη Μιανμάρ επιστήμονες!

Η κίνηση είναι συμβολική καθώς ο Μόρισον, όσο ζούσε, είχε το παρατσούκλι «Βασιλιάς των Σαυρών» («είμαι ο βασιλιάς των σαυρών, μπορώ να κάνω το οτιδήποτε», λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού του). 

«Ανακαλύψαμε μια βασιλική σαύρα και αυτός ήταν ο βασιλιάς των σαυρών, συνεπώς της ταιριάζει το όνομα», δήλωσε ο παλαιοντολόγος Τζέισον Χεντ του πανεπιστημίου Νεμπράσκα-Λίνκολν, κατά δήλωσή του φανατικός φίλος των Doors, ο οποίος βρήκε τη σαύρα και της έδωσε το ροκ όνομά της, σύμφωνα με το BBC και το "science".

Η σαύρα, που πήρε την επιστημονική ονομασία "Barbaturex morrisoni", ζούσε στη ΝΑ Ασία πριν από 36 έως 40 εκατ. χρόνια (Ηώκαινος εποχή), είχε μήκος περίπου 1,8 μέτρων και βάρος σχεδόν 30 κιλών. 

Με μέγεθος γερμανικού ποιμενικού σκύλου, είναι η μεγαλύτερη φυτοφάγος σαύρα που έχει ποτέ βρεθεί, πιο μεγάλη και από πολλά θηλαστικά του περιβάλλοντός της.

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός Τζιμ Μόρισον του ροκ συγκροτήματος Doors πέθανε το 1971, αλλά από τότε ο τάφος του στο Παρίσι, στο νεκροταφείο Περ Λασέζ, δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς κάποιος θαυμαστής του να αφήσει λουλούδια στη μνήμη του. 

( Πηγή: skai.gr )