10 μουσικά ντοκιμαντέρ που δεν θέλεις να χάσεις

Oasis, Foo Fighters, Metallica, Springsteen και πολλοί άλλοι, μαζεμένοι σε μια δυνατή, ροκ λίστα με όλα τα ντοκιμαντέρ που μπορείς να παρακολουθήσεις αν θέλεις να ξέρεις τι βρίσκεται πίσω από αγαπημένους σου στίχους, ή να δεις από λίγο πιο κοντά την ιστορία των καλλιτεχνών που θαυμάζεις και αγαπάς να ακούς.

EAGLES_2

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η πλατφόρμα ψυχαγωγίας Netflix σχετικά με τις συνήθειες των συνδρομητών της, η δυνατότητα που έχουμε να παρακολουθούμε περιεχόμενο μέσω streaming έχει επηρεάσει θεαματικά τις τηλεοπτικές μας συνήθεις. Η έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να δουν κωμωδία στις 6 το πρωί σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ότι παγκοσμίως μεταξύ 12μ.μ. και 2μ.μ. από τις σειρές που παρακολουθούν οι χρήστες συνολικά, σχεδόν οι μισές είναι δραματικές, ενώ το 15% του streaming παγκοσμίως συμβαίνει μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί!

Ανάμεσα σε όλες τις κωμωδίες, θρίλερ, κοινωνικές ταινίες και σειρές, εμείς ξεχωρίζουμε… τη μουσική! Με αφορμή αυτή την έρευνα, φτιάξαμε μια λίστα με 10 μουσικά ντοκιμαντέρ που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε κιόλας μέσω της πλατφόρμας:

Metallica: Some Kind Of Monster (2004)
Το γνωστό, βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τους Metallica και μια ταινία που ακολουθεί την πορεία του επιτυχημένου συγκροτήματος, 10 χρόνια μετά.

Foo Fighters: Back and Forth (2011)
Η ιστορία των Foo Fighters ζωντανεύει μέσα από ένα ντοκιμαντέρ. Από τις κασέτες με τα ντέμο τους μέχρι τη δημιουργία του άλμπουμ “Wasting Light” το 2011.

Πώς οι Μπιτλς Άλλαξαν τον Κόσμο | How The Beatles Changed The World (2017)
Συνεντεύξεις και σπάνιο αρχειακό υλικό δείχνουν πώς η επιρροή των Beatles στη μουσική και τον πολιτισμό εξακολουθεί να γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο.

BEATLES_2

Μπόουι: Ο Άνθρωπος που Άλλαξε τον Κόσμο | Bowie: The Man Who Changed The World (2016)
Η επιρροή του Ντέιβιντ Μπόουι στη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό μέσω συνεντεύξεων από ορισμένα από τα πιο κοντινά του άτομα.

Κιθ Ρίτσαρντς: Υπό την Επήρεια | Keith Richards: Under The Influence (2015)
Σε ένα ντοκιμαντέρ όπου όλα επιτρέπονται, ανακαλύψτε τα άτομα και τους ήχους που ενέπνευσαν τον θρύλο του ροκ και κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, από παιδί έως σήμερα.

Oasis: Supersonic (2016)
Η άνοδος του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Oasis και το δημιουργικό χάος που ο Νόελ και ο Λίαμ Γκάλαχερ έφεραν στο εμβληματικό γκρουπ.

KEITH_RICHARDS_2

Σεξ, ναρκωτικά και φωτογραφίες | SHOT! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock (2016)
Ο Μικ Ροκ που, όπως υπονοεί και το όνομά του, είναι εμβληματικός φωτογράφος του ροκ, αναπαριστά το ταξίδι του μέσα από το συναρπαστικό και σκοτεινό σύμπαν του ροκ εν ρολ.

Springsteen & I (2013)
Συνδυάζοντας βίντεο θαυμαστών με αποσπάσματα συναυλιών, αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ δείχνει πόσο σημαντικός έχει υπάρξει ο The Boss για το κοινό του.

SPRINGSTEEN_2

Η ιστορία των Eagles | History of the Eagles (2013)
Οι ιστορίες των μελών του συγκροτήματος και των ειδικών της μουσικής βιομηχανίας περιγράφουν παραστατικά τους Eagles, ένα από τα πιο επιτυχημένα αμερικανικά συγκροτήματα.

Rolling Stones: Crossfire Hurricane (2012)
Συνδυάζοντας παλιά βίντεο και πρόσφατες συνεντεύξεις, η ταινία διηγείται την ιστορία των Rolling Stones, από την εφηβεία τους έως την καθιέρωσή τους ως θρύλων της ροκ.

ROLLING_STONES_1

Καλή προβολή!