13 Φεβρουαρίου: Χρόνια πολλά σε ραδιόφωνο και heavy metal

Η 13η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και φυσικά στον Red 96,3, τον πρώτο σταθμό για την ροκ μουσική στην Αθήνα,  έχουμε κάθε λόγο να το γιορτάζουμε. Για την συγκεκριμένη ημέρα μάλιστα εξέδωσε ειδική δήλωση o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterez που τόνισε ότι “το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Ακόμη και στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών, το ραδιόφωνο φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα MME”.

Την ίδια μέρα όμως, το 1970, με την κυκλοφορία ενός εμβληματικού άλμπουμ, γεννήθηκε ένα από τα δημοφιλέστερα είδη της ροκ μουσικής, το heavy metal. Το άλμπουμ ήταν το “Βlack Sabbath” από το ομώνυμα συγκρότημα του Μπέρμινγχαμ που έμελλε να αλλάξει την μουσική για πάντα!

O δίσκος έφτασε την 8η θέση στα βρετανικά και την 23η στα διεθνή charts, ενώ το τραγούδι “Black Sabbath” θεωρείται το πρώτο doom metal τραγούδι στην Ιστορία. Η παρέα των Ιommi-Osbourne παρουσίασε θρυλικά τραγούδια όπως τα “N.I.B”, “The Wizard” και άλλα ενώ αργότερα ήρθαν τα super hits “Paranoid” και “Iron Man”.

ΣΧΕΤΙΚΑ