20 χρόνια από την επική εμφάνιση των Metallica στην Αθήνα

Βρισκόμαστε στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, το οποίο γνωρίζει μεγάλες δόξες καθώς το ματς είναι ντέρμπι: Γηπεδούχοι οι Metallica, φιλοξενούμενοι οι Monster Magnet. Οι νικητές, headliners αν προτιμάτε, οι Metallica που κουβαλούν μαζί τους τη λάμψη από το νέο τους άλμπουμ “Garage Inc.”.

Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουνίου με τους Metallica να είναι το θέμα της συζήτησης, όχι όμως για καλό. Είχαν ήδη κουρευτεί για τα “Load/Reload” και το νέο άλμπουμ ήταν μόνο διασκευές. Οι πολύ φανατικοί μεταλάδες θα πήγαιναν ή θα σνομπάριζαν τους “φλώρους”. Ήταν και το αλμυρό εισιτήριο στις 8.500 δραχμές. Κανένα θέμα όμως. Για το κλίμα στις εξέδρες δεν το συζητάμε. Το ίδιο και στον κατάμεστο αγωνιστικό χώρο όπου αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί. Ο κόσμος αδημονούσε.

 

Τι είδαμε τελικά; Τους Monster Magnet να συστήνονται και να μεγαλώνουν μέσα μας. Τη μικροσκοπική σκηνή να μεγαλώνει απο την ενέργεια των Metallica που δεν λυπήθηκαν τίποτα και ξεκίνησαν με το “Master Of Puppets”. Τέλος, κάθε εντύπωση που υπήρχε ότι οι Metallica είναι “φλώροι” και “κυριλέ”, εξαφανίζεται. Το κοινό ξεπερνάει τις 20.000! Στο encore μας δίνουν μια καταιγιστική εκτέλεση του “Battery” και δίνουν ραντεβού με το ελληνικό κοινό. Θα το εκπληρώσουν 8 ολόκληρα χρόνια μετά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ