7+1 πράγματα που δεν ήξερες για τους Foo Fighters

Οι Foo Fighters σχηματίστηκαν στο Seattle το 1994 από τον Dave Grohl ως μονομελές σχήμα, μετά τον θάνατο του Kurt Cobain και τη διάλυση των Nirvana.

Πήραν το όνομά τους από τα UFO και διάφορα εναέρια φαινόμενα που είχαν καταγγελθεί από πιλότους αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία ονομάζονταν foo fighters.

foo-fighters-ufos-buzzed-planes-during-world-war-ii-139463

Πριν την κυκλοφορία του πρώτου album τους, στο οποίο ο Grohl ήταν το μόνο επίσημο μέλος, εντάχθηκαν στη μπάντα ο μπασίστας Nate Mendel και ο ντράμερ William Goldsmith, και οι δύο πρώην μέλη των Sunny Day Real Estate, καθώς και ο εποχιακός κιθαρίστας των Nirvana, Pat Smear.

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Cobain και το τέλος των Nirvana, ο Grohl εμφανίστηκε στην εκπομπή “Saturday Night Live” με τους Tom Petty and the Heartbreakers, όμως λίγο καιρό αργότερα αρνήθηκε πρόταση του Petty να ενταχθεί μόνιμα στην μπάντα.

Το “Let It Die”, κομμάτι από το album ‘Echoes, Silence, Patience & Grace’ του 2007 έχει θέμα ένα “ενδοφλεβικό και αλληλένδετο ζευγάρι” (“intravenous, intertwined couple”), και ο Grohl έχει επιβεβαιώσει πως αναφέρεται στον Kurt Cobain και στην Courtney Love. «Είναι ένα τραγούδι που μιλά για το πώς είναι να είσαι ανήμπορος να κάνεις κάτι για τον θάνατο κάποιου άλλου. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να χάνουν τα πάντα εξ’ αιτίας των ναρκωτικών, της ερωτικής απογοήτευσης και του θανάτου. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, αλλά αυτή που με επηρέασε περισσότερο ήταν με τον Kurt. Και έχω υπάρξει θυμωμένος αρκετές φορές στη ζωή μου, αλλά αυτή που με επηρέασε περισσότερο ήταν με την Courtney. Οπότε είναι λογικό αυτοί οι συνειρμοί να εμφανίζονται πού και πού στη μουσική μου. Και είμαι ακόμα λίγο μυστικοπαθής σε σχέση με αυτό» είπε στο περιοδικό Rolling Stone λίγο πριν την κυκλοφορία του album.

Kurt Cobain of Nirvana (right) with wife Courtney Love and daughter Frances Bean Cobain (Photo by Terry McGinnis/WireImage)

Ο Grohl είναι πολύ κοντά με τη μητέρα του. Δηλώνει πως εκείνη πάντα καταλάβαινε τις μουσικές του ανάγκες, ακόμα και όταν αυτό σήμαινε ότι θα σταματήσει το σχολείο και θα αφεθεί στη μουσική. Η μαμά του πριν λίγο καιρό έγραψε βιβλίο για το πώς να ανατρέφεις rock stars στο οποίο αφηγείται δικές της ιστορίες από τη ζωή με τον γιό της, καθώς και εμπειρίες μαμάδων άλλων μουσικών όπως των Dr. Dre, Adam Levine, Michael Stipe, Miranda Lambert, Kelly Clarkson, και Amy Winehouse!

dave-grohl-mom-book-raising-rock-stars-1-lg

Ο Grohl έχει σκηνοθετήσει τη σειρά ντοκιμαντέρ “Sound City”, την οποία περιγράφει ως «γράμμα αγάπης στην ιστορία της αμερικάνικης μουσικής». Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται μέσα από συνεντεύξεις η ιστορία μιας αμερικάνικης πόλης, ενώ οι Foo Fighters ηχογράφησαν από ένα κομμάτι του album τους ‘Sonic Highways’ σε κάθε πόλη και σε συνεργασία με έναν διάσημο μουσικό που σχετίζεται με αυτή.

Ο Grohl λέει για το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ “Landmarks Live in Concert” στο οποίο παρουσιάζεται το live της μπάντας στο Ηρώδειο που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2017: «Έχουμε κάνει τρελά πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο τρελό πράγμα που έχουν κάνει ποτέ οι Foo Fighters».

Πόσο καλά ξέρεις τους Foo Fighters; Κάνε τα τεστ εδώ και εδώ.

Μάθε πώς μπορείς να κερδίσεις ταξίδι στο Λονδίνο για Foo Fighters LIVE και πάρε μέρος στον μεγάλο μας διαγωνισμό Red World Tour!