Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Σπάθας,περίφημος κιθαρίστας των Socrates

Σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο για πολλούς κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Γιάννης Σπάθας. Μαζί με τους Τουρκογιώργη-Ασβεστόπουλο σχημάτισε τους Persons και στην συνέχεια, ίδρυσε το σημαντικότερο ελληνικό χαρντ ροκ συγκρότημα, τους Socrates Drunk The Conium που αργότερα έγιναν γνωστοί ως απλά Socrates.

To “Starvation” με τα ιδιαίτερα κιθαριστικά riffs έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο super hit της ελληνικής σκληρής μουσικής.

Οι Socrates που είχαν συνεργαστεί και με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, έκαναν εξαιρετική καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέχρι την διάλυσή τους στα μέσα των ΄80s. Μετά τους Socrates που είχαν πειραματισθεί και με ήχους της δημοτικής μουσικής στο θρυλικό “Mountains”, ο Γιάννης Σπάθας δούλεψε με την ελίτ της ελληνικής μουσικής: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Μάνο Λοΐζο, Ελένη Καραΐνδρου .

Το κιθαριστικό του στυλ αλλά και το εξαιρετικό του ταλέντο στην ενορχήστρωση του έδωσε μια θέση για πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους.

 

займ на картукредит наличнымирко