Και η επιστήμη συμφωνεί για το ποιός είναι ο κορυφαίος ροκ τραγουδιστής όλων των εποχών

Την ημέρα που θα συμπλήρωνε τα 72 του χρόνια, έγινε και…επιστημονικά γνωστό αυτό που ήξεραν όλοι οι φίλοι της μουσικής σε όλο τον πλανήτη: Οτι ο Freddie Mercury είναι όντως ο καλύτερος ροκ τραγουδιστής όλων των εποχών!

Μια ομάδα Αυστριακών, Τσέχων και Σουηδών ερευνητών δημοσίευσε αναλυτική μελέτη στο  Logopedics Phoniatrics Vocology αποκαλύπτοντας μοναδικές λεπτομέρειες για την φωνή του τραγουδιστή των Queen.

Αν και δεν επιβεβαιώθηκε ο αστικός μύθος που λέει ότι ο Mercury μπορούσε να καλύψει με την φωνή του πλήρως τέσσερεις οκτάβες, οι ερευνητές ανέφεραν ότι αυτό που έκανε την φωνή του απίστευτη ήταν ότι ο γεννημένος στην Ζανζιβάρη τραγουδιστής ήταν πραγματικά βαρύτονος κι όχι τενόρος όπως πιστεύουν οι περισσότεροι.

Αυτό του επέτρεπε να χειρίζεται ακόμη καλύτερα την φωνή του που κυμαινόταν στα 113,7 Hz, συχνότητα που κανείς άλλος ροκ τραγουδιστής δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει. Ο Red 96,3 παρουσιάζει αποκλειστικά για τους ακροατές του την avant premiere της πολυαναμενόμενης ταινίας “Bohemian Rhapsody” για τον Freddie Mercury και τους Queen.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ