Και τώρα όλη η ιστορία του David Bowie από τον καναπέ σας σε Virtual Reality

H έκθεση “David Bowie Is” άνοιξε το 2013 στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές που μπορούσαν να απολαύσουν αντικείμενα, ανέκδοτο υλικό και συνεντεύξεις του Λευκού Λεπτού Δούκα. Στη συνέχεια “ταξίδεψε” σε 11 χώρες του πλανήτη, σε άλλα 10 μουσεία.

Τώρα που ολοκληρώθηκε, οι δημιουργοί της την συλλαμβάνουν ξανά ως VR εμπειρία  που θα εγκαινιαστεί την Άνοιξη του 2019 και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις σημερινές πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει πως “η ψηφιακή εμπειρία, η πρώτη στο είδος της, θα περιλαμβάνει μια εκπληκτική οπτικοακουστική παράσταση με τρισδιάστατες παρουσιάσεις των κοστουμιών και των αντικειμένων που χρησιμοποιούσε σε συναυλίες και δισκογραφία ο David Bowie.”

Ο “επισκέπτης” θα μπορεί μάλιστα να “φορέσει” ψηφιακά τα κοστούμια και να δει τον εαυτό του μέσα σε αυτά.Πρόκειται για μια νέα εμπειρία που μόνο η εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν και να δώσουν απόλυτα στον “επισκέπτη” από το ίδιο του το σπίτι το εύρος της προσφοράς αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη”.

Η VR παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη σε 9 διαφορετικές γλώσσες του πλανήτη από τα μέσα Μαϊου 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ