Μεγάλη επετειακή έκθεση για το “London Calling” των Clash

Για πολλούς είναι το εμβληματικότερο τραγούδι των Clash. Μέσα απο ένα διπλό άλμπουμ επιστροφής των ηρώων της πανκ μουσικής από την άστοχη προσπάθειά τους να αλλάξουν τον ήχο τους με τον παραγωγό των Blue Oyster Cult και να γίνουν αποδεκτοί στο αμερικανικό κοινό.

Την 15η Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την έκδοση του άλμπουμ με τα 19 (!) τραγούδια που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική και επηρέασε τόσο το garage και punk κίνημα, όσο και την ska και pop μουσική. Η έκθεση για την κυκλοφορία ενός από τα σημαντικότερα άλμπουμ Βρετανικού συγκροτήματος που “βγήκε” την σημαδιακή για την Βρετανία χρονιά του 1979, φιλοξενείται στο Museum Of London και θα διαρκέσει από τις 15 Νοεμβρίου 2019 ως τις 19 Απριλίου του 2020.

Ανάμεσα στα εκθέματα, τα πρώτα σχέδια του ιστορικού εξωφύλλου απο τον Ray Lowry, οι πρώτοι στίχοι του single “London Calling” όταν ακόμη είχε τον τίτλο “Ice Age”, όργανα, αρκετά από αυτά σπασμένα σε συναυλίες, παρτιτούρες και ανέκδοτες φωτογραφίες των μελών των Clash. Oι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης ένα ειδικό μίκτη όπου ακούγονται ξεχωριστά όλα τα μουσικά μέρη και τα φωνητικά των τραγουδιών.

Συνολικά εκτίθενται πάνω από 150 αντικείμενα σχετικά με το ιστορικό άλμπουμ των Clash. H είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ