Miles Kane: «Θα τα δώσουμε όλα!» – o frontman των The Last Shadow Puppets μιλά αποκλειστικά στον Red FM 96.3

Λίγες μόλις ημέρες πριν την εμφάνιση των The Last Shadow Puppets, την Κυριακή 5 Ιουνίου στο TerraVibe Park, στο πλαίσιο του φετινού Rockwave Festival, ο Χρήστος Παπαδάς του Red FM 96.3 μίλησε τηλεφωνικά με το έναν εκ των δύο frontmen του σχήματος, Miles Kane.

Ακούστε εδώ τη συνομιλία (Ακολουθεί μετάφραση των ερωτήσεων και απαντήσεων):

Γεια σου Miles. Χαιρόμαστε πολύ που θα σε δούμε σύντομα στην Ελλάδα στο Rockwave καθώς και για το νέο άλμπουμ που βγάλατε μαζί με τον φίλο σου τον Alex. Πιστεύεις πως είναι δύσκολο να ξεπεράσετε την τεράστια επιτυχία του πρώτου δίσκου σας, The Age Of Understatement;

Πιστεύω πως κάποια στιγμή απλά αποδέχεσαι πως το κοινό ή θα το λατρέψει ή θα το μισήσει και πως ποτέ δεν θα μπορέσεις να γυρίσεις πίσω και να φτάσεις στην κατάσταση που βρισκόσουν όταν έβγαλες τον πρώτο σου δίσκο -ή τον δεύτερό σου δίσκο. -και πάει λέγοντας. Υπάρχει μία συγκεκριμένη στιγμή που ορίζει την κάθε σου δουλειά, κι έτσι κάθε φορά θα είναι διαφορετικά, διότι περνά ο χρόνος, μεγαλώνεις, αλλάζεις… όχι μόνο ως άτομο αλλά και ως τραγουδιστής. Οπότε, ας πούμε απλά ότι αυτός ο δίσκος μας είναι διαφορετικός.

Αισθάνεσαι λοιπόν πως έχεις αλλάξει μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του πρώτου σας άλμπουμ;

Ναι, σίγουρα. Έχουμε κάνει και οι δύο μεγάλο “ταξίδι” από τότε που στήσαμε τους The Last Shadow Puppets (TLSP). Κι αυτό το ταξίδι γίνεται παράλληλα αλλά και χωριστά από το συγκρότημα. Έχουμε και οι δύο κάνει πολλά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα που μας έχουν επηρεάσει ως μουσικούς και ως προσωπικότητες.

Και είναι και όλα αυτά τα διαφορετικά μουσικά projects με τα οποία έχεις καταπιαστεί αυτά τα χρόνια. Με τους Rascals, τους TLSP, αλλά και solo…

Ναι, θα ‘λεγε κανείς πως το ‘χω ζήσει αυτό το “ταξίδι” που λέγαμε πριν περισσότερο από τον Alex…

Ο δεύτερος δίσκος σας λέγεται “Everything You’ve Come To Expect” (μτφρ. “Όλα Όσα Θα Περιμένατε”). Θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν τι θα ‘πρεπε να περιμένει κανείς από αυτό το άλμπουμ;

Διαλέξαμε αυτόν τον παιχνιδιάρικο τίτλο γιατί έχει πλάκα, αλλά θέλαμε μεταξύ άλλων να εστιάσει ο ακροατής και στο ομώνυμο τραγούδι που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ. Το “Everything You’ve Come To Expect” (το τραγούδι) είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα – είτε μαζί είτε εκτός μπάντας. Γιαυτό δώσαμε στον δίσκο αυτόν τον τίτλο.

Το “Aviation” το δεύτερο single σας έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό το κομμάτι είναι “εντελώς Last Shadow Puppets”. Εσύ πώς θα περιέγραφες όμως τον ήχο των TLSP;

Ειδικά για αυτόν τον δίσκο, υπήρξε ένα διάστημα που προσπαθούσαμε να βρούμε τον ήχο μας, να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά δεν λειτούργησε ιδιαίτερα και αποδείχθηκε εξαντλητική διαδικασία. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε πως όταν ο Alex κι εγώ καθόμαστε να γράψουμε μουσική ως TLSP, είναι από μόνο του κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό. Κι όταν ολοκληρώσαμε το “Aviation” το αισθανθήκαμε. Πως είχε τον δικό μας ήχο. Τον ήχο των TLSP.

Τι λειτουργεί σαν έμπνευση για εσάς;

Νομίζω πως η έμπνευση έρχεται μόνη της όταν δουλεύουμε μαζί… Τα τραγούδια καταλήγουν συνήθως να είναι πολύ προσωπικά – μιλούν για πράγματα που έχουμε βιώσει: συναισθήματα, έρωτα, απογοήτευση, ξενύχτια… Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στον δίσκο.

Θα ‘λεγε κανείς πως το συγκρότημα ορίζεται και εξαρτάται από τη στενή φιλική σου σχέση με τον Alex, σωστά;

Ναι, ξεκάθαρα. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε συγκρότημα.

Και μια τελευταία ερώτηση: τι να περιμένουμε από την πρώτη σας συναυλία στην Αθήνα;

Η συναυλία μας στο Rockwave Festival θα είναι η τελευταία  του πρώτου μέρους της περιοδείας μας (μετά έχουμε ένα μικρό διάλειμμα). Οπότε, πιστέψτε μας, θα τα δώσουμε όλα, θα σας παρουσιάσουμε “one hell of a show”. Ελπίζω να είναι καλός ο καιρός και να τα περάσουμε τέλεια.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία των The Last Shadow Puppets, την Κυριακή 5 Ιουνίου στο TerraVibe Park, εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ