“Να γιατί δεν βγάζουν νέο άλμπουμ οι System Of A Down”. O Serj Tankian ανοίγεται στους οπαδούς με ξεκάθαρη προσωπική επιστολή

Ο frontman των System Of A Down Serj Tankian ξεκαθάρισε απόλυτα το τοπίο σε σχέση με το μέλλον των SOAD αλλά και την πιθανότητα να απολαύσουμε σύντομα νέο άλμπουμ από το αμερικανοαρμενικό supergroup.

Αφορμή, οι συνεχόμενες και συχνά αντικρουόμενες φήμες για την ηχογράφηση και κυκλοφορία νέου άλμπουμ τους, του πρώτου από το μακρινό 2006. Mε μια συναισθηματική αλλά και πολύ συγκεκριμένη στο περιεχόμενο επιστολή του μέσω των social media του, ο Tankian δεν άφησε καμία σκιά στο τι συμβαίνει στους System Of A Down εδώ και χρόνια και ειδικά μετά την κυκλοφορία του διπλού άλμπουμ “Mesmerize/Hypnotize”.  Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο Daron Malakian είχε αποκαλύψει ότι ο Serj δεν ήθελε να εκδωθεί το συγκεκριμένο διπλό άλμπουμ γιατί δεν του θύμιζε τον ήχο του συγκροτήματος.

Ο Τankian, αναφέρθηκε ειδικά στις έντονες δημιουργικές και άλλες διαφωνίες του με τον έτερο συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή του συγκροτήματος Malakian σχετικά με τον δρόμο που ακολούθησαν οι SOAD από το διπλό άλμπουμ και μετά. Ενα δρόμο για τον οποίο ο Tankian εξέφραζε τότε και συνεχίζει να εκφράζει τις αντιρρήσεις του.

Χωρίς να προσβάλει πουθενά τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο του, ο 50χρονος σήμερα βασικός τραγουδιστής και συνθέτης των System Of A Down, εξήγησε ότι η μπάντα όδευε περισσότερο στην λογική του μετέπειτα προσωπικού σχήματος του Malakian, τους Scars On Broadway.

Σε συζητήσεις μεταξύ των μελών της ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα στην δημιουργική αλλά και οικονομική διαδικασία, τα οποία παραθέτει, για να προχωρήσει το πολυπόθητο από τους οπαδούς νέο άλμπουμ. Ανάμεσα σε αυτά η κατά 50% συγγραφή μουσικής και στίχων ανάμεσα στον Daron και τον ίδιο, όπως και η ανάλογη αμοιβή.

Προφανώς αυτές οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές και ο Τankian καταλήγει στην επιστολή του ότι αυτοί εν πολλοίς είναι οι λόγοι που οι SOAD δεν προχωρούν στην ηχογράφηση νέου υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ