Νέα αναπάντεχη σύγκρουση μεταξύ των System Of Α Down

Δεν πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλο συγκρότημα τόσο μπερδεμένο όσο οι System Of A Down. Με τη δημοτικότητα τους να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα – παρά τη δισκογραφική τους απουσία από το 2005 – τα μέλη των Αμερικανοαρμένιων καταφέρνουν και συγκρούονται μεταξύ τους ακόμη και για μη μουσικά θέματα.

Ειναι γνωστή η κόντρα των βασικών πόλων των SOAD, Serj Tankian και Daron Malakian, για τη μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος. Είναι η αιτία που οι System συνεχίζουν τα live αλλά δεν περνάνε ούτε έξω από το στούντιο.

Πρόσφατα μάλιστα, ο  ντράμερ τους John Dolmayan που ξεκίνησε κι αυτός δικό του side project, χαρακτήρισε το συγκρότημα ως «επίμονο και ηλίθιο» σε ό, τι αφορά το μέλλον του ενώ τόνισε ότι πιστεύει πως οι System Of A Down «δεν θα φτάσουν ποτέ τις αληθινές τους δυνατότητες».

Και τώρα, παρά τη συνεργασία των Dolmayan και Tankian στην – αποτυχημένη είναι η αλήθεια – διασκευή του «Starman» του David Bowie, έρχονται και τα πολιτικά να δημιουργήσουν πρόβλημα αφού τα δύο μέλη των SOAD, διαφωνούν κάθετα για τον Δημοκρατικό γερουσιαστή και υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Bernie Sanders.

O μεν Tankian έχει στρατευθεί δυναμικά υπέρ του, ο δε Dolmayan τον κατακρίνει σκληρά. Και οι δύο μάλιστα είναι ιδιαίτερα κινητικοί στα social υπέρ της άποψης τους. Να σημειωθεί πάντως ότι ο γερουσιαστής έχει γενικά την υποστήριξη της μουσικής κοινότητας αφού πρόσφατα έπαιξαν σε συγκέντρωση του οι Strokes και την επόμενη εβδομάδα παίζουν οι Public Enemy.

ΣΧΕΤΙΚΑ