Νέο Live Aid εναντίον της κλιματικής αλλαγής σχεδιάζει ο Brian May των Queen

O κιθαρίστας των Queen και αστροφυσικός με σημαντικό έργο, Brian May προτείνει ένα νέο Live Aid με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μιλώντας στην Daily Mirror, ο May ανακοίνωσε τις προθέσεις του για ένα νέο επικό συναυλιακό γεγονός που θα συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα της μουσικής και θα ταρακουνήσει τις ηγεσίες του πλανήτη αλλά και τους καθημερινούς ανθρώπους μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο για τις αμέσως επόμενες γενιές.

Ο dr. Brian May που αποτελεί και εξέχον μέλος της αστροφυσικής κοινότητας παραδέχθηκε ότι το έργο αυτό δεν θα είναι εύκολο: “Έχουμε  δει τόσα πολλά συναυλιακά γεγονότα από την εποχή του Live Aid που υποτίθεται θα έλυναν τα προβλήματα του κόσμου που δεν θα είναι τόσο απλό όσο φαίνεται”. 

“Πιθανότατα να είναι η νεότερη γενιά μουσικών, καλλιτεχνών κι επιστημόνων που θα αρπάξει αυτό τον ταύρο από το κέρατα. Εμείς θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε αλλά πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο αύριο” ανέφερε ο κιθαρίστας των Queen σχετικά με την οργάνωση, στελέχωση και πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Το κλασικό Live Aid που συγκέντρωσε χρήματα για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αφρική είχε στην σκηνή μεγαθήρια όπως οι David Bowie, Elton John, U2, Paul McCartney και Sting, με τους Queen να δίνουν μια ιστορική παράσταση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ