Νέο single και άλμπουμ από τους θρυλικούς Pixies

Οι Pixies παρουσιάζουν το single, “Catfish Kate”, από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους, “Beneath The Eyrie”, μέσα από ένα ιδιαίτερο animated video που απεικονίζει την φαντασία των στίχων του Black Francis. To video δημιουργήθηκε από τους Krank!, την ομάδα που ήταν υπεύθυνη και για το video του “Tenement Song” που είχε κυκλοφορήσει το 2016. Οι Krank! έφτιαξαν το video χρησιμοποιώντας χειροποίητες και ψηφιακές τεχνικές animation (old school light box, painted animation, rotoscoping & digital compositing.)

To “Catfish Kate” είναι δεύτερο single που κυκλοφορούν μέσα από το νέο τους άλμπουμ, μετά το ‘Graveyard Hill”. Το νέο τους άλμπουμ “Beneath The Eyrie” έχει την υπογραφή του Tom (Ghost, Royal Blood, Pixies’ Head Carrier), ενώ γράφτηκε μέσα στο 2018 και ηχογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Dreamland Recordings κοντά στο Woodstock, NY.

Οι Pixies αποφάσισαν να καταγράψουν ότι συνέβαινε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και το υλικό κυκλοφορεί σε ένα podcast 12 επεισοδίων με τίτλο “It’s a Pixies Podcast.” Το podcast ακολουθεί την εξέλιξη των τραγουδιών, από την πρώιμη μορφή τους μέχρι την τελική, μέσα στο control room, το στούντιο και σε ένα σπέσιαλ “video booth” όπου τα μέλη του συγκροτήματος μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις παρατηρήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Η παραγωγή του podcast έγινε από τους ίδιους του Pixies και αφηγητής είναι συγγραφέας Tony Fletcher (New York Times).
Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμα τα 8 πρώτα επεισόδια στις ψηφιακές πλατφόρμες, Apple, Spotify, Acast, Google, κ.α

To “Beneath The Eyrie” κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου.