Ο John Frusciante ξανά στους Red Hot Chili Peppers

Με ανακοίνωσή τους από την σελίδα τους στο Instagram, οι Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν νέα αλλαγή φρουράς στην θέση του κιθαρίστα του συγκροτήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία κοινοποίησαν οι Anthony Kiedis και Flea, o Josh Klinghoffer αποχωρεί από τους RHCP και επιστρέφει και πάλι ο John Frusciante.

Oι Red Hot Chili Peppers ευχαριστούν τον Klinghoffer για την συνεισφορά του στα δύο άλμπουμ που συμμετείχε (“I’m With You” και “The Getaway”)  και ανακοινώνουν “εγκάρδια και με μεγάλο ενθουσιασμό την επιστροφή του John Frusciante”.

Είναι η τρίτη φορά που ο αγαπημένος κιθαρίστας των οπαδών βρίσκεται στο συγκρότημα, καθώς έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και την χρυσή εποχή του. Ο Frusciante ανέλαβε πρώτη φορά το 1988 στα 18 του μετά τον πρόωρο θάνατο του Hillel Slovak. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα ναρκωτικά έφεραν το 1995 την αντικατάστασή του από τον Dave Navarro. Μετά την αποτοξίνωση επανήλθε για τα hit albums “Californication”, By The Way” και “Stadium Arcadium”.

Η επιστροφή του John Frusciante προδικάζει ένα σημαντικό 2020 για τους Red Hot Chili Peppers, τόσο συναυλιακά όσο και στην πολυαναμενόμενη ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ