Ο Pete Townshend “χώνει” για τα εκλιπόντα μέλη των The Who

The Who έχουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους ύστερα από 13 χρόνια και τα μέλη τους δεν κρύβουν τα συναισθήματά τους το ένα για το άλλο. Είναι γνωστό ότι τα δύο εν ζωή μέλη τους, ο frontman Roger Daltrey και ο εκρηκτικός κιθαρίστας Pete Townshend, έχουν κάκιστες προσωπικές σχέσεις.

Τα τραγούδια του νέου άλμπουμ γράφτηκαν ξεχωριστά, οι δύο τους ταξιδεύουν με διαφορετικά αεροπλάνα και στο στούντιο δεν ηχογραφούν ποτέ μαζί. Μάλιστα για την επερχόμενη περιοδεία τους για το νέο άλμπουμ βασικός όρος είναι ο ένας να συναντά τον άλλον μόνο επί σκηνής ή σε υποχρεώσεις promotion του νέου άλμπουμ!

Τώρα με μια νέα του συνέντευξη στο Rolling Stone o Townshend ρωτήθηκε πως θα νιώσει όταν δει στα video wall των συναυλιών τους βίντεο με τα εκλιπόντα μέλη των Who Keith Moon και John Entwistle και η απάντησή του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς:

“Είμαι σίγουρος ότι τα βίντεο θα κάνουν τους οπαδούς των Who πολύ χαρούμενους, αλλά ευτυχώς δεν είναι πια εδώ. Κι αυτό γιατί ήταν γ*****να δύσκολο να δουλέψεις μαζί τους. Γι’αυτό δεν κατάφεραν τίποτα μετά. Πιστεύω ότι η μουσική μου πειθαρχία και η ικανότητά μου ως ρυθμικού κιθαρίστα ήταν αυτά που κράτησαν τότε το συγκρότημα μαζί.”

Για τον χαρακτηριστικό μάλιστα ήχο του μπάσου του John Entwistle, ο Pete Townshend ανάφερε ότι “έκανε το μπάσο να ακούγεται σαν εκκλησιαστικό όργανο. Όταν πέθανε και κάναμε κάποιες συναυλίες με τον Pino Palladino και έπαιζε τα τραγούδια μας κατάλαβα ότι επιτέλους ακουγόμαστε σωστά.”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ