Όχι στις περιοδείες για το νέο άλμπουμ λένε οι Coldplay

Coldplay κυκλοφορούν σήμερα Παρασκευή το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Everyday Life” αλλά δεν θα το υποστηρίξουν με περιοδεία όπως γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση. O frontman τους Chris Martin ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι το συγκρότημα του οποίου οι τρείς τελευταίες περιοδείες ήταν παντού sold out δεν θα “βγεί στο δρόμο” λόγω των προβλημάτων από την Κλιματική Αλλαγή,

“Δεν θα κάνουμε περιοδεία, θα την αναβάλουμε για ένα ή δυο χρόνια μέχρι να βρούμε τρόπο να την πραγματοποιήσουμε όχι μόνο με τρόπο φιλικό προς το κλίμα αλλά και ευεργετικό προς αυτό.” Ο Martin πρόσθεσε ότι οι Coldplay θα κάνουν τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση και ¨θα απογοητευθούν πολύ αν δεν βρεθεί τρόπος ώστε η επόμενη περιοδεία τους να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα που θα εκπέμψει”.

Αναφερόμενος και στις ανησυχίες της κλιματικής ακτιβίστριας Greta Thunberg ο Chris Martin τόνισε την προσπάθεια του συγκροτήματος να περιορίσει τις πτήσεις του καθώς και να χρησιμοποιεί στις συναυλίες του κυρίως ηλιακή ενέργεια και καθόλου πλαστικά.

Για την ώρα οι Coldplay είναι στην Ιορδανία και μετά θα επιστρέψουν στο Λονδίνο για την μοναδική τους συναυλία για την προώθηση του “Everyday Life”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ