Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ροκ και έντεχνους στη συνέχεια τραγουδοποιούς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Ο Μαχαιρίτσας που ακολουθούσε μια πολύ επιτυχημένη σόλο καριέρα μετά την δημιουργία των progressive αγγλόφωνων P.L.J Band και των θρυλικών Τερμιτών, πέθανε στην πατρίδα του τον Βόλο ύστερα από καρδιακή προσβολή.

Αποτελούσε έναν από τους πιονέρους της ελληνικής ροκ σκηνής, πρώτα με τους P.L.J Band , από τα αρχικά των μελών του Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ.Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης. Oι P.L.J Band ήταν πολύ επηρεασμένοι από τους Aphrodite’s Child και Genesis και είχαν εκδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον concept αγγλόφωνο  άλμπουμ με τίτλο “Armageddon” που ωστόσο δεν τα κατέφερε εμπορικά.

Έτσι το συγκρότημα αλλάζει όνομα και γλώσσα: Οι Τερμίτες, με τον Φίλιππο “Μπαχ” Σπυρόπουλο στα ντραμς και τον Μιχάλη Μαρματάκη στους στίχους, κυκλοφορούν τον ομώνυμο δίσκο (Τερμίτες) με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα. Η επιτυχία είναι τεράστια, με τραγούδια ύμνους της εποχής που ζωντάνευαν στα πολλά live τους, με αλησμόνητα εκείνα στο θέατρο του Λυκαβηττού.Ηχογράφησαν τέσσερα άλμπουμ ελληνικού ροκ με έντεχνες επιρροές, τα  Τερμίτες (1983) Η αμαρτωλή Μαρία (1984)  Τσιμεντένια τραίνα (1986) Περιμένοντας τη βροχή (1988).

Στη συνέχεια ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ακολούθησε σπουδαία προσωπική καριέρα συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής όπως το περίφημο ντουέτο με τον Διονύση Τσακνή και η τεράστια επιτυχία του “Διδυμότειχο Blues” με τον Γιώργο Νταλάρα. Παρέμενε μέχρι το τέλος μουσικά και συναυλιακά ενεργός.