Το σκάνδαλο του L.A: Πριν 30 χρόνια οι Metallica χάνουν το πρώτο Grammy για καλύτερο heavy metal συγκρότημα από ένα συγκρότημα…που δεν ήταν heavy metal

To 1989 το heavy metal ήταν τόσο δημοφιλές πλέον που τα Grammy Awards, επίσης πολύ σημαντικά τότε, αποφάσισαν να καθιερώσουν ξεχωριστό βραβείο για το είδος.

Η τελετή πριν 30 χρόνια, έγινε στο  Shrine Auditorium του Los Angeles  όπου είχε κληθεί να παίξει το αδιαφιλονίκητο φαβορί : Oι Metallica  αν και αριθμούσαν μόνο 8 χρόνια ύπαρξης είχαν αναστατώσει την ροκ σκηνή με τέσσερα άλμπουμ δυναμίτες, τα Kill ‘Em All (1983), Ride the Lightning (1984), Master of Puppets (1986) και…And Justice for All (1988).  Οι Metallica ηταν υποψήφιοι για το επικό “…And Justice For All” απέναντι στους  Jethro Tull, AC/DC, Iggy Pop και Jane’s Addiction.

Δείτε τους να ερμηνεύουν το περίφημο “One” στην τελετή των Grammys 1989:

Οι υποψηφιότητες και μόνο έδειχναν πόσο βαθιά νυχτωμένοι ήταν από τότε οι υπεύθυνοι των Grammys. Μετά την live εμφάνιση των Metallica ανακοινώθηκε ότι το Grammy πήγαινε στους…Jethro Tull.

Η αίθουσα του L.A σείστηκε από τις αποδοκιμασίες αλλά η ιστορία έγραψε ότι οι τεράστιοι Metallica που σε δυο χρόνια θα μας έδιναν το “Μetallica”, το θρυλικό “black album” έχασαν το βραβείο του καλύτερου heavy metal συγκροτήματος από μια classic rock-folk μπάντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ