Τι γίνεται με τις συναυλίες μετά την πανδημία;

Τα memes που παρομοιάζουν τις συναυλίες του 2020 με ιερό δισκοπότηρο της μουσικής η με την αναζήτησή του Φρόντο στον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών, έχουν ήδη κατακλύσει το διαδίκτυο καθώς όλοι αρχίζουν να σκέφτονται την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Μόνο που για Αμερικανούς, Γερμανούς και Σουηδούς, η επόμενη ημέρα δεν είναι καθόλου παρόμοια. 

Στις ΗΠΑ, παρά τις παραινέσεις του Προέδρου Τραμπ να επαναλειτουργήσουν όλα από την  Μαΐου ώστε να μην πληγεί άλλο η Οικονομία, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο ορίζοντας της απαγόρευσης συναυλιών μπορεί να φτάσει μέχρι και το Φθινόπωρο του 2021 λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του τεράστιου ποσοστού θανάτων.

Όπως όλα στις ΗΠΑ ωστόσο, έτσι κι αυτό, θα κριθεί ανά Πολιτεία, παρά την κεντρική κατεύθυνση του Λευκού Οίκου.

Στην Γερμανία, τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν το Σάββατο 18 Απριλίου, όταν ανακοινώθηκε πως δεν πρόκειται να επιτραπεί καμμία πολυπληθής εκδήλωση μέχρι τις 31 Αυγούστου, κάτι που ματαιώνει μεγάλα φεστιβάλ όπως το Wacken και το Rock Am Ring.

Στην Σουηδία ωστόσο, που γενικά αντιμετωπίζει τον κορονοϊό πιο χαλαρά, έχει επιτραπεί ήδη να διεξάγονται συναυλίες αν τηρούνται οι κανόνες του social distancing. Η πρώτη μάλιστα συνέβη την Πέμπτη  στο Μάλμο όπου έπαιξαν οι Spunsugar. Σύμφωνα με τον Derek Robertson του ΝΜΕ, η συναυλία έγινε στο γνωστό κλαμπ Plan B χωρητικότητας 350 ατόμων, όπου κόπηκαν όμως 40 εισιτήρια με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν την συναυλία χορεύοντας και πίνοντας,αλλά μακριά ο ένας από τον άλλο.

Είναι προφανές πως μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, θα ξεκαθαριστεί η τύχη των φεστιβάλ και συναυλιών σε όλες τις χώρες, με πιθανότερα σενάρια η την μεταφορά τους ελεγχόμενα, σε κλειστούς χώρους μετά τον Σεπτέμβριο, την αναβολή τους για το 2021 και φυσικά για κάποιες, την ματαίωση τους. 

 

Δείτε επίσης

 

 

Red Overnight 11:00μμ - 6:00πμ
Now Playing
By The Way Red Hot Chili Peppers
Recently Played
Iris Goo Goo Dolls
Cold As Ice Foreigner
All Summer Long Kid Rock
Africa Toto
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και την Φράση που Πληρώνει.

Mελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικές ιστορίες, παιδικό ραδιόφωνο!