Τι γίνεται με τις συναυλίες μετά την πανδημία;

Τα memes που παρομοιάζουν τις συναυλίες του 2020 με ιερό δισκοπότηρο της μουσικής η με την αναζήτησή του Φρόντο στον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών, έχουν ήδη κατακλύσει το διαδίκτυο καθώς όλοι αρχίζουν να σκέφτονται την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Μόνο που για Αμερικανούς, Γερμανούς και Σουηδούς, η επόμενη ημέρα δεν είναι καθόλου παρόμοια. 

Στις ΗΠΑ, παρά τις παραινέσεις του Προέδρου Τραμπ να επαναλειτουργήσουν όλα από την  Μαΐου ώστε να μην πληγεί άλλο η Οικονομία, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο ορίζοντας της απαγόρευσης συναυλιών μπορεί να φτάσει μέχρι και το Φθινόπωρο του 2021 λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του τεράστιου ποσοστού θανάτων.

Όπως όλα στις ΗΠΑ ωστόσο, έτσι κι αυτό, θα κριθεί ανά Πολιτεία, παρά την κεντρική κατεύθυνση του Λευκού Οίκου.

Στην Γερμανία, τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν το Σάββατο 18 Απριλίου, όταν ανακοινώθηκε πως δεν πρόκειται να επιτραπεί καμμία πολυπληθής εκδήλωση μέχρι τις 31 Αυγούστου, κάτι που ματαιώνει μεγάλα φεστιβάλ όπως το Wacken και το Rock Am Ring.

Στην Σουηδία ωστόσο, που γενικά αντιμετωπίζει τον κορονοϊό πιο χαλαρά, έχει επιτραπεί ήδη να διεξάγονται συναυλίες αν τηρούνται οι κανόνες του social distancing. Η πρώτη μάλιστα συνέβη την Πέμπτη  στο Μάλμο όπου έπαιξαν οι Spunsugar. Σύμφωνα με τον Derek Robertson του ΝΜΕ, η συναυλία έγινε στο γνωστό κλαμπ Plan B χωρητικότητας 350 ατόμων, όπου κόπηκαν όμως 40 εισιτήρια με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν την συναυλία χορεύοντας και πίνοντας,αλλά μακριά ο ένας από τον άλλο.

Είναι προφανές πως μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, θα ξεκαθαριστεί η τύχη των φεστιβάλ και συναυλιών σε όλες τις χώρες, με πιθανότερα σενάρια η την μεταφορά τους ελεγχόμενα, σε κλειστούς χώρους μετά τον Σεπτέμβριο, την αναβολή τους για το 2021 και φυσικά για κάποιες, την ματαίωση τους. 

 

Δείτε επίσης

 

 

Tάκης Γιαννούτσος & Θοδωρής Βαμβακάρης 6:00πμ - 10:00πμ
Now Playing
Supergirl Reamonn
Recently Played
Wonderwall Oasis
Rock You Like A Hurricane Scorpions
Believer Imagine Dragons
Iron Black Sabbath
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!