Σοκ με Metallica, σε κλινική αποτοξίνωσης ο James Hetfield

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στο Global Goal Live 2020, οι Metallica σόκαραν τους οπαδούς τους, ανακοινώνοντας την αναβολή όλων των επερχόμενων συναυλιών τους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Κι αυτό, γιατί ο κιθαρίστας και τραγουδιστής τους James Hetfield μπήκε και πάλι σε κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ.

Το πρόβλημα του Hetfield είναι γνωστό εδώ και χρόνια ενώ σε αυτό είχε γίνει αναφορά και στο ντοκιμαντέρ “Some Kind Of Monster”. Προφανώς η τρέχουσα κατάστασή του είναι τέτοια που ο ίδιος εντάχθηκε άμεσα σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης και το συγκρότημα υποχρεώθηκε να παγώσει τις επόμενες συναυλίες του. Σε ανακοίνωσή που υπογράφεται από τα άλλα τρία μέλη τους, οι Metallica αναφέρουν:

«Λυπόμαστε που πρέπει να ενημερώσουμε τους οπαδούς και τους φίλους μας πως πρέπει να αναβάλλουμε την επερχόμενη περιοδεία μας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, ο αδερφός μας, James Hetfield, παλεύει με τον εθισμό του για πολλά χρόνια. Δυστυχώς τώρα, έπρεπε να ξαναμπεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να δουλέψει πάνω στην αποθεραπεία του εκ νέου. Σκοπεύουμε να έρθουμε στα μέρη σας αμέσως μόλις η υγεία και το πρόγραμμά μας το επιτρέπουν. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν. Για μία ακόμη φορά, πρέπει να πούμε πως είμαστε συντετριμμένοι που σας χαλάσαμε τα σχέδια, ιδιαίτερα για τους πιο πιστούς οπαδούς μας που συχνά ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να δουν τις συναυλίες μας. Εκτιμούμε την κατανόηση και την υποστήριξή σας για τον James κι, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της οικογένειας των Metallica.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ