Θέμα υγείας ή πολιτικής; O Morrissey ακύρωσε όλες τις συναυλίες του σε Βρετανία και Ευρώπη

Όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες του Morrissey στην Βρετανία και την Ευρώπη ματαιώθηκαν ξαφνικά ύστερα πάντως από επίμονες φήμες για το σχετικό γεγονός τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths δεν έδωσε καμία εξήγηση για την ακύρωση της περιοδείας ενώ οι διοργανωτές επικαλέστηκαν “τεχνικούς και οργανωτικούς λόγους”.

Ο Morrissey είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αλλά τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι τα είχε ξεπεράσει. Ωστόσο ο δημόσιος λόγος του εδώ και αρκετό καιρό έβρυθε ρατσιστικών και ακροδεξιών εκρήξεων με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του να αποξενωθεί. Μάλιστα, σε πολλές πόλεις που επρόκειτο να επισκεφθεί και να παίξει ο Morrissey είχαν εξαγγελθεί αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του υπέρ του Βρετανού φυλακισμένου ακροδεξιού  αρχηγού Tommy Robinson.

Για πολλούς οι διοργανωτές αρνήθηκαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του πρώην frontman των Smiths και φοβήθηκαν τα χειρότερα στις συναυλίες αφού και ο ίδιος είναι συχνά πολύ επιθετικός έναντι τού κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ