Επιστήμη μετά μουσικής: Nέα είδη με ονόματα που ξέρεις καλά

“H Φύση είναι αρκετά metal” έχει πει ένας από τους πιο διάσημους εντομολόγους, ο Brent E Hendrixson και γι’αυτό ο ίδιος, αλλά και πολλοί άλλοι επιστήμονες, βιολόγοι, ζωολόγοι και γεωλόγοι έχουν ονομάσει νέα είδη που ανακάλυψαν προς τιμήν μεγάλων σταρ ή συγκροτημάτων της ροκ μουσικής. 

Εξάλλου, ηλικιακά η νέα γενιά αναγνωρισμένων επιστημόνων έχει μεγαλώσει με τις μουσικές που αγαπάμε και είναι προφανές ότι σε ό,τι αφορά νέα είδη του ζωικού βασιλείου, η ονοματολογία τους έρχεται αυθόρμητα από τα…charts…

Σημείωσε λοιπόν:

Dendropsophus ozzyi/ OZZY OSBOURNE  : Νέο είδος βάτραχου. Ανακαλύφθηκε το 2014 στον Αμαζόνιο. Κάνει ήχους παρόμοιους με νυχτερίδα.

Lemmysuchus obtusidens/ LEMMY : Προιστορικός κροκόδειλος που ανακαλύφθηκε το 2017 στην Αγγλία. Οι παλαιοντολόγοι τον χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο σαρκοφάγο των μέσων χρόνων της Ιουαράσιας περιόδου.

A. strummeri/ JOE STRUMMER (THE CLASH): Νέο είδος σαλιγκαριού με αγκαθωτό κέλυφος που θυμίζει πανκ κούρεμα. Ανακαλύψθηκε το 2014 στα βάθη του Ατλαντικού.

Extraordinarius rickalleni/ RICK ALLEN (DEF LEPPARD): Νέο έιδος αράχνης που ανακάλυψε η βραβευμένη επιστήμων και ειδικός στα αραχνοειδή Christina Rheims.

Extraordinarius klausmeinei/ KLAUS MEINE (SCORPIONS): Η ίδια διάλεξε το όνομα του frontman των Scorpions για το δεύτερο είδος αράχνης που ανακάλυψε το 2010 και…

Extraordinarius bruceickinsoni/ ΒRUCE DICKINSON: Δηλωμένη οπαδός των Iron Maiden δεν μπόρεσε να μην ονομάσει το τρίτο είδος σύμφωνα με τον frontman των Βρετανών.

Aphonopelma Davemustainei/ DAVE MUSTAINE (MEGADETH): O Brent E Hendrixson έκανε έρευνες στις νότιες περιοχές του Νέου Μεξικού και της Αριζόνα για να ανακαλύψει αυτό το νέο είδος ταραντούλας.

Gumma/PINK FLOYD: Ανήκει στο υποείδος πυγολαμπίδας Umma και ανακαλύφθηκε από έναν μεγάλο οπαδό των Pink Floyd στην Αφρική το 2015. Ήταν αναπόφευκτο να της δωθεί το όνομα αυτό προς τιμήν του σπουδαίου άλμπουμ των Floyd “Ummagumma”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ