55: Χρόνια πολλά στον αιώνιο μαθητή και κιθαρίστα των AC/DC Angus Young. Από τις ελάχιστες περιπτώσεις που frontman δεν είναι ο τραγουδιστής. Η ενέργεια του Young παραμένει μέχρι σήμερα η κινητήρια δύναμη που όχι μόνο κρατάει το συγκρότημα στην πρώτη γραμμή, αλλά και στην κορυφή.
Οι AC/DC έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 80.000.000 αλμπουμ, μόνο στις ΗΠΑ ενώ έχουν το ρεκόρ στις εκδόσεις παράνομων bootleg live.
1958: Βγαίνει το κλασικό single “Johnny B.Goode” του Chuck Berry. Μπήκε στα charts με μεγάλη καθυστέρηση καθώς οι αρχικοί στίχοι ανέφεραν τον Johnny ως “colored boy” και ο Berry υποχρεώθηκε να τους αλλάξει σε “country boy”.
1976: Ο Jimi Hendrix πυρπολεί την κιθάρα του σε μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές της ροκ μουσικής. Συμβαίνει στην συναυλία του στο Astoria του Λονδίνου. Η Fender Stratocaster που παραδόθηκε στις φλόγες, πουλήθηκε το 2008 έναντι 320.00 ευρώ.
Δείτε επίσης
Οι Foo Fighters γιόρτασαν τα 52α γενέθλια του Dave Grohl με την κυκλοφορία του «Waiting On A War», ενός ακόμη τραγουδιού από το επερχόμενο album τους, «Medicine At Midnight».
Το "Devotional" περιέχεται στο καινούργιο ΕΡ του Høyem, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου.
Ο Dave Grohl (David Eric "Dave" Grohl) γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1969. Όταν ήταν 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, τα οποία όμως σύντομα σταμάτησε για να γίνει αυτοδίδακτος!
Σήμερα στις 17:00 κάνει πρεμιέρα το νέο video των AC/DC, με τίτλο "Realize", από το άλμπουμ τους "Power Up", που όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει, είναι ένα tribute album στον Malcolm Young, που πέθανε το 2017.